CHP'nin 23 Nisan programına veto

23 Nisan resepsiyonunu terör olaylarını gerekçe göstererek iptal eden Meclis Başkanlığı, CHP'nin alternatif tören önerisini de reddetti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile teklifi veto eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman arasında sert bir tartışma yaşandı. Özel’in “Çocukları Meclis’e davet ettik, Gerekirse kendimiz hizmet ederiz" sözlerine Kahraman skandal bir yanıt verdi. Garsonluk mesleğini aşağılayan Kahraman "Yani garsonluğu kendinize yakıştırıyorsunuz" dedi.

Meclis Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunu terör saldırılarını gerekçe göstererek iptal etmişti.

Kararın ardından CHP’nin alternatif resepsiyon önerisi de Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından veto edildi.

Karar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Kahraman arasında yapılan telefon görüşmesinde sert tartışmalara neden oldu.

Milliyet'in haberine göre, Özel'in, "Sizden ücreti karşılığında hizmet talep etmiştik" ifadelerine Kahraman, "Size hiçbir hizmet vermeyeceğiz karşılığını" verdi.

Çocukları Meclis'e davet ettiklerini belirten Özel, "Gerekirse kendimiz hizmet ederiz, garsonluğu ben yaparım ancak yine de size boyun eğmem" ifadelerini kullandı.

Habere göre Kahraman Özel’e garsonluk mesleğini aşağılayarak skandal bir yanıt verdi, "Yani garsonluğu kendinize yakıştırıyorsunuz" dedi.

CHP’nin 23 Nisan resepsiyonunu kendi imkanlarıyla yapma kararı aldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr