Hocalı kurbanları Viyana’da anıldı

AVUSTURYA Atatürkçü Düşünce Derneği (AADD) Hocalı Katliamı’nın 23. yılında Viyana dernek lokalinde bir anma programı gerçekleştirdi

Hocalı kurbanları Viyana’da anıldı

AADD Gençlik kolları tarafından hazırlanan etkinliğin açılışını gençlik kolları başkanı Erkan Ediz Aydın yaptı.

AADD Başkanı Dr. Murat Yıldırım Barlan, konuşmasına Türkiye’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen vahşi cinayetlere değinerek başladı.

Son 10 senelik süreçte kadına şiddetin yüzde 1400 arttığını belirten Barlan, bunun sorumlusunun ülkeyi yöneten AKP zihniyeti olduğunun altını çizdi. Murat Barlan, gelinen durumdan, yaşanan vahşetlerden sonra erkek olmaktan utanç duyar konuma geldiğini belirtti.

Hocalı katliamına değinen AADD Başkanı, 1992 yılında Azeri toplumunun yaşamış olduklarını ‘canice, vahşice bir katliam ve büyük bir insanlık dramı’ olarak nitelerken, orada kadın, yaşlı, hamile demeden yüzlerce kişinin katledilmiş olduğunu söyledi.

Batı ülkeleri ise işgal altında bulunan Azerbaycan toprakları ve Hocalı Katliamı konularını sadece kınamalarla geçiştirdikleri ve sonuç alınacak girişimlerde bulunmadıkları için eleştirdi. Daha sonra Hocalı’ da yaşanan dramı konu alan bir belgesel gösterimi yapıldı.

ONUR TEKİN / VİYANA

http://www.aydinlikavrupa.eu/