ABD İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik nedeniyle kapatıldı

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu'nda adeta olağanüstü hal ilan edildi. Terör saldırısı ihbarı üzerine konsolosluk binası hem havadan hem karadan Özel Timlerle korunma altına alındı. Bugün hizmet vermeyen konsolosluğa hangi örgüt tarafından nasıl bir tehdit yöneltildiği açıklanmadı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik nedeniyle kapatıldı

Amerika İstanbul BaşKonsolosluğu'na çıkan yollar kapandı. Konsolosluk binasının çevresinde kuş uçurulmadı. Gerekçesi ise Amerikan konsolosluğuna yönelik olası terör saldırısı.

Saldırı ihbarı aldıklarını duyuran ABD Konsolosluğu önce bir günlük hizmet vermeme kararı aldı. Ardından emniyet tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Bina hem havadan hem de karadan özel harekat ekipleri ve çevik kuvvet tarafından ablukaya alındı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na çıkan Kaplıcalar Caddesi ve ara sokaklar hem araç hem de yaya girişine kapattıldı.

Bütün polislerin üzerlerinde çelik yelek, ellerinde de uzun namlulu silahlar olması dikkat çekti.Ana cadde girişine de bir TOMA ve zırhlı araç konuşlandırıldı.

Kapalı bölgeden sadece çevrede oturan vatandaşların geçişine izin verildi. Vatandaşların üzeri didik didik arandı.

"Muhtemel bir güvenlik tehdidine karşı” önlem alındığını açıklayan ABD Konsolosluğu, hangi örgüt tarafından nasıl bir tehdit yöneltildiği açıklanmadı.

ulusalkanal.com.tr