Yemeklerin vazgeçilmezi olan pul biber eşsiz lezzetini güneşten alıyor

Acı biber deyince akla gelen şehirlerimizden Gaziantep’in meşhur pul biberi, lezzetini güneşten alıyor. Bölgede en fazla İslahiye’de yetişen biberler, sofralarımıza ulaşana kadar bir çok aşamadan geçiyor.

Yemeklerin vazgeçilmezi olan pul biber eşsiz lezzetini güneşten alıyor

Yemeklerin vazgeçilmezi olan pul biber Gaziantep’te, eşsiz lezzetini güneşten alıyor.

Büyük bir zahmetle tarlalardan toplanarak işleme tesislerine götürülen kırmızı biberler, sıcak havada uzun, acılı ve zahmetli bir sürecin ardından tüketiciyle buluşuyor.

Tesislerde büyük alanlara serilen biberler, büyük bir özen ve emekle işlendikten sonra eşsiz tadı ve rengini güneşin altında kurutulmasından alıyor.

3 gün güneşte bekletilen biberler, 2 saatte bir devir daim yapılarak hava aldırılıyor.

Renk değiştiren ve kuruyan biberler iş makinesiyle toplandıktan sonra toz haline getirilmesi ve paketlenmesi için fabrikaya alınıyor.

Kırmızı biberler, işçilerin elinden ve güneşin kavurucu sıcağından geçtikten sonra yemeklerin vazgeçilmezi haline geliyor.

İslahiye’de üretilen biberlerin yüzde 80'i iç piyasaya yüzde 20'si ise Avrupa ülkelerine gönderiliyor.

yemek kırmızı biber pul biber gazi antep