Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplandı

İsrail'in Filistin topraklarına başlattığı saldırıda bilanço giderek büyüyor. Gazze'ye yönelik kanlı operasyonlarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 86'ya yükseldi. Gazze'ye kara operasyonuna hazırlanan İsrail ordusu, sınıra yakın Filistinliler'den evlerini acilen boşaltmalarını istedi. Saldırıyı seyreden uluslararası toplum, İsrail'i durdurmak için henüz bir girişimde bulunmadı.

İsrail Ordusu'nun Gazze'ye yönelik saldırısında ölü sayısı 86'ya ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, ölenlerden 23'ünün çocuk, 18'inin kadın olduğunu açıkladı. Saldırılarda 537 kişi de yaralandı. İsrail'in saldırılarında 65 ev tamamen yıkıldı.

Hamas'a yönelik hedefleri vurduğunu iddia eden İsrail Ordusu dün gece Han Yunus'taki bir evi vurdu, bir aile yok oldu, o sıra da evde bulunan 8 Filistinli öldü. İsrail Ordusu Sözcüsü; "Bu bir trajedi. Hedefimiz bu değildi" şeklinde bir açıklama yaptı. Ordu Sözcüsü, 23 saat içerisinde Gazze’de Hamas’a ait 322 hedefi vurduklarını söyledi.

Gazze'ye yönelik saldırının bilonçosu ağırlaşırken İsrail operasyonu genişletmek için karar almaya hazırlanıyor. CNN’e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, İsrail'in çok yakında kara harekatı gerçekleştirebileceğini söyledi.

İsrail kabinesi de son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda Gazze'ye olası bir kara harekatının ayrıntıları masaya yatırıldı. Toplantı esnasında İsrail Genelkurmay Başkanı Gazze'ye kara harekatı yapılmasını öngören tasarıyı onaylayarak kabineye gönderdi. Tasarının kabinede kabul edilmesi halinde Gazze'ye kara harekatının önü açılmış olacak.

İsrail Ordusu aynı zamanda sınıra yakın evlerde oturan Filistinlilerden evlerini acilen boşaltmalarını istedi. Filistinli yetkililere göre sınıra tank ve asker yığan İsrail ordusu karadan bir operasyona hazırlanıyor. Gazze'ye kara harekâtı olasılığını dışlamayan İsrail Yönetimi, 40 bin yedek asker göreve çağırmıştı. Yüzlerce İsraillinin birliklerine teslim oldukları belirtiliyor.

Gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi New York'ta toplandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Muun "Gazze'de uzun süreli ve istikrarlı bir ateşkese ihtiyaç var" dedi. Filistin BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur da "İsrail'in gerçekleştirdiği ve Gazze'deki sivilleri hedef alan katliamı durdurmak zorundayız. Ortadoğu'daki tek demokrasi olduğunu iddia eden İsrail masum sivillere saldırıyor. Gazze'de savaş suçu işliyor" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin hamas cnn gazze