Suriyeli mülteciler hızlıca geri yollanacak!

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Avrupadaki mültecileri Türkiye'ye yollamak için "güvenli ülke" çağrısı yaptı. Gabriel Türkiye'nin "güvenli ülke" ilan edilmesini istedi. Böylece ülkemiz üzerinden giden Suriyeli mülteciler hızlıca geri yollanacak.

Suriyeli mülteciler hızlıca geri yollanacak!

Almanya; Suriyeli mültecileri Türkiye'de tutma ve ülkelerine gelmelerini engelleme arayışında....

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi "güvenli ülke" ilan etmesi için çağrı yaptı. Gabriel, "Güvenli ülke sınıflandırması, Türkiye'den iltica başvurularının artık incelemeye alınmayacağı anlamına gelmiyor" dedi. Gabriel, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Alman makamlarına başvurmaya devam edebileceğini, yapılan incelemeler sonrasında kendilerine iltica hakkı tanınabileceğini kaydetti.

Türkiye "güvenli ülke" listesinde yer alır ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının iltica başvuruları hızlıca işleme alınacak. İltica başvurusu kabul edilmeyen mülteciler de hızlıca geri gönderilecek. Böylece Avrupa Birliği "güvenli ülke" adı altında Suriyeli Mültecileri Türkiye'de tutmuş olacak. Mülteci akınını da engelleyecek.

Avrupa Birliği'nin elini en fazla güçlendiren ise Geri Kabul Anlaşması. Anlaşma Haziran 2016'da uygulanacak. Avrupa Birliği'ne üye ülkelere Türkiye’den yasadışı yollarla giden göçmenler geri gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr