Kıbrıs'ta Amerikan süreci

Amerika'nın devreye girmesiyle Kıbrıs'ta yeniden referandum süreci gündeme geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki salı günü yeniden başlayacak görüşmeler öncesinde "Müzakere masasında anlaşma için gayret edilirse, 3-5 ay içerisinde referanduma gidecek yol alınabilecek" dedi.

Kıbrıs'ta Amerikan süreci

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Amerika Birleşik Devletlerinin girmesiyle Rum Yönetimiyle yeniden müzakere süreci gündeme geldi. Görüşmeler önümüzdeki Salı günü başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, üç beş aya referanduma gidilmesini istedi.

"Son öneriyi taraflar olarak benimsedik. Anlaşma umudu tekrar ortaya çıktı. Yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma için gayret içerisinde olacağım. Bir anlaşma için büyük bir çabam olacak. Rumlar da aynı tavır içerisinde olmalı. Müzakere masasında anlaşma için gayret edilirse, 3-5 ay içerisinde referanduma gidecek yol alınabilecek".

Eroğlu, "Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis de, iyi niyet ve çözüm isteği ile masaya oturursa, kısa bir sürede anlaşmayı imzalarız” dedi. Eroğlu, Anastasiadis’e, “Ortak metin ısrarın yüzünden 5 ay kaybettik” diye seslendi.

ABD'den de Erdoğlu'na tebrik geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı William J. Burns, Erdoğlu'na "uyumlu davranışınız ve liderliğiniz için sizi kutluyoruz’" dedi. Eroğlu ABD bölge için önemli bir devlet olduğunu Kıbrıs görüşmeleri ile yakından ilgilenmesinin doğal olduğunu belirtti. dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr