Üst düzey 3 sözde emirin de olduğu 37 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen 35 terör örgütü IŞİD hedefine hava harekâtının düzenlendiğini açıkladı. Harekât sonucunda 18 silah mevzii haline getirilmiş bina, 5 kontrol noktası, 3 silahlı araç, 2 karargâh binası ve 7 barınma amaçlı kullanılan bina imha edilerek, içlerinde üst düzey 3 sözde emirin de bulunduğu 37 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Üst düzey 3 sözde emirin de olduğu 37 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen 35 terör örgütü IŞİD hedefine hava harekâtının düzenlendiğini açıkladı.

Harekât sonucunda 18 silah mevzii haline getirilmiş bina, 5 kontrol noktası, 3 silahlı araç, 2 karargâh binası ve 7 barınma amaçlı kullanılan bina imha edilerek, içlerinde üst düzey 3 sözde emirin de bulunduğu 37 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Terör örgütü IŞİD'le çıkan çatışmalarda da 1 askerin şehit olduğu ifade edilen açıklama şu şekilde:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmiştir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen DEAŞ TÖ hedeflerine atış yapılarak DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen 35 DEAŞ TÖ hedefine hava harekâtı düzenlenmiş, harekât sonucunda 18 silah mevzii haline getirilmiş bina, 5 kontrol noktası, 3 silahlı araç, 2 karargâh binası ve 7 barınma amaçlı kullanılan bina imha edilmiş, içlerinde üst düzey 3 emirin de bulunduğu 37 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

DEAŞ TÖ ile yapılan çatışmalar esnasında kahraman bir silah arkadaşımız (1 Asb.) şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve metanet, TSK mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı dileriz. Mekanı Cennet olsun.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

ışid