TÜRKSAT'ın bombalanmasının yeni görüntüleri ortaya çıktı

15 Temmuz gecesi darbecilerin Ulusal Kanal'ın yayını üç saat on iki dakika kestiği olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. FETÖ'cüler TÜRKSAT'ı ele geçirip televizyon yayınlarını kesmek istedi. İşte o anda TÜRKSAT personeli Ulusal Kanal'ın içinde bulunduğu paketin fişini çekti. Bütün yayınları kesilmeyince savaş uçakları TÜRKSAT antenini bombaladı ancak o da hurdaya ayrılan çanaktı.

FETÖ üyeleri darbe girişimini başarıya ulaşması için her yolu denediler. TÜRKSAT'a o gece tam 4 bomba atıldı. Ancak amaçlarına ulaşamadılar. Bu görüntüler 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece kaydedildi.

Darbe girişiminin bastırılmasındaki en büyük etkenlerden biri televizyonların yayınlarıydı. Darbeciler yayınları susturmak istiyordu. Bu amaçla ilk hedef Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT merkeziydi.

13 darbeci, 2 helikopterle saat 00.47'de TÜRKSAT'a geldi. Helikopterlerden nizamiye bölgesini ateş edildi. TÜRKSAT çalışanları etkisiz hale getirildi. Direnen personelden Ali Karslı ve Ahmet Özsoy şehit oldu.

Darbeciler daha sonra uplink binasını ele geçirdi. Çalışanlardan yayınları kesmesini istedi. TÜRKSAT personeli ise elinden geldiğince oyalandı. Ancak saat 00.55'i gösterdiğinde Ulusal Kanal'ın da içinde bulunduğu paketin yayını kesildi. Tam üç saat on iki dakika Ulusal Kanal uydu üzerinden yayın yapamadı.

Ekranları karartamayan darbecilere FETÖ'cü mühandisler de yardıma gidemedi. Bu sefer de devreye F-16'lar girdi. Saat 03.12 ve 03.20 arasında TÜRKSAT'a 4 bomba atıldı

Güvenlik kameralarındaki görüntülere göre ilk bomba, saat 03.12'de üzerinde Türk bayrağı bulunan uydu anteninin yakınına isabet etti. İkinci bomba ise yaklaşık 2 dakika sonra atıldı. Uçağın pilotu daha sonra TÜRKSAT'a 2 bomba daha bıraktı.

Bombalamaya rağmen TV, radyo ve internet iletişimi kesilmedi. Daha sonra ise darbecilerin yanlış anteni hedef aldığı anlaşıldı. Bombalanan büyük antenin hurdaya ayrılan eski anten olduğu, tüm yayınların bu nedenle kesilemediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

türksat yeni görüntüler