İKMİB'de seçim heyecanı başladı

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 13 Nisan'da seçim yapmaya hazırlanıyor. 3 binden fazla üyesi olan birliğin genel başkan adaylığı için ise iki isim yarışacak. PAGEV Başkanı olan Yavuz Eroğlu o isimlerden biri. Adaylığına ilişkin Ulusal Kanal'a konuşan Eroğlu, seçim vaatlerini açıkladı.

Adaylığı için hazırladığı projeleri "5 yıldızlı strateji" olarak açıkladı. Seçim çalışmalarına da hız verdi.

PAGEV Başkanı olan Yavuz Eroğlu, 13 Nisan'da yapılacak İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde başkan olacağından emin.

Türkiye'nin ihracatında önemli bir yer tutan ve 3 binden fazla üyesi olan İKMİB'de seçim heyecanı yaşanıyor.

İki ismin adaylık açıkladığı seçimlerde adaylardan biri PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu. Diğer aday da BETA kimyanın sahibi Adil Pelister.

Seçimlere ilişkin Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Eroğlu'nun sektördeki sorunların çözümü için 5 önemli vaadi var. Bunlardan ilki astronomik boyultlardaki üye aidat ücretlerini düşürmek.

Yavuz Eroğlu'na göre sektörün en önemli eksiklerinden biri de fuar yapılmaması ve marka çalışamlarına önem verilmemesi. Eroğlu seçilirse Çin Canton Fuarı gibi İstanbul’da da “Türk İhraç Ürünleri Fuarı” düzenleyecek.

3 binden fazla üye ihracatçıya özel liman hizmetleri projesi ve yine ihracatçının ihtiyaç duyduğu teşvik ve kredilere hızlı erişim sağlamak da Eroğlu'nun vaatleri arasında. Bunun için Ankara'da bir ofis açılması planlanıyor.

Başarılı ve tecrübeli bir ekiple seçime hazırlandıklarını belirten Eroğlu, sorunları çözmek için geliyoruz diyor. En çok üzüldüğü konulardan biri de israf. İKMİB'de israfı önlemekte kararlı.

İKMİB üyelerinin seçime katılmasının önemli olduğunu belirten başkan adayı, üyelerden bir isteği daha var.

HABER: OSMAN ERBİL-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr