Sadr'dan sert uyarı: O karar çıkarsa ABD'yi vururuz

Sadr'dan sert uyarı: O karar çıkarsa ABD'yi vururuz

Sadr Hareketi lideri Mukteda Es Sadr, Amerikan Kongresi'nin Irak ile ilgili almak istediği bir karara çok sert tepki gösterdi.

Sadr, Amerikan Kongresi'nin Irak'ta Kürtlere ve Sünnilere karşı iki devletmiş gibi farklı muamele yapmak için çıkartmaya çalıştığı kararı çıkartması halinde, Amerikan çıkarlarını vurmakla tehdit etti.

"Amerikan Kongresi, Irak konusunda bir bağımsız mezhebin diğer bağımsız mezhebi ortadan kaldırmak isteyeceği bir karar çıkartmak istiyor" diyen Sadr, bu kararın Irak'ın bölünmesinin başlangıcı olacağını vurguladı.

Sadr, Irak halkının Amerikan Kongresi'nin çıkartmaya çalıştığı bu kararı reddederek toprağını ve mezhebini koruması gerektiğinin altını çizerek "Eğer Irak halkı olarak bunu yapmazsak felakete sürükleniriz" dedi.

Mukteda Es Sadr, Amerikan Kongresi tarafından bu kararın çıkartılması halinde, Amerika'ya karşı oluşturulan özel askeri birliğin Amerika'nın Irak'taki ve Irak dışındaki çıkarlarını vurmak amacıyla yeniden devreye gireceğini belirtti.

ABD hükümeti ise IŞİD terörü ile mücadele için Irak hükümetine yardım ettiğini söylerken, aldığı kararlar ve yaptıklarıyla çelişkiye düşmeye devam ediyor.

Irak halkı, ABD'nin terörle mücadele kılıfı altında ülkedeki bölünme ve parçalanmayı daha da teşvik ettiğine inanıyor.

ulusalkanal.com.tr