HDP erken seçime hükümet ortağı olarak gidecek

7 Haziran çıkmazı PKK'ya bakanlık yolunu açtı. Sistemin baraj atlattığı HDP şimdi de Bakanlar Kurulu'na girecek. Koalisyon olasılıkları tükenince, geriye 4 partinin bakan vereceği geçici Bakanlar Kurulu seçeneği kaldı. MHP, HDP'nin olduğu kabineye girmeyeceğini açıkladı. HDP yönetimi de seçim hükümetinde yer alma kararı verdi. CHP ise HDP'nin katılması halinde kabinede yer alacağının mesajını verdi. Böylece sistemin zorladığı HDP destekli AKP-CHP koalisyonunun ilk adımı geçici Bakanlar Kurulu ile atılmış olacak.

HDP erken seçime hükümet ortağı olarak gidecek

Önce PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye baraj atlatıldı şimdi de Bakanlık yolu açıldı. 7 Haziran çıkmazı PKK'ya Bakanlar Kurulu'na girmesini sağlayacak.

Koalisyon görüşmeleri sonuç vermedi. AKP ne CHP ne de MHP ile koalisyona ulaşamadı.

45 günlük hükümet kurma süresinin sonuna yaklaşılırken, erken seçim tek seçenek haline geldi. AKP Meclis'ten erken seçim kararı alamıyor. Çünkü CHP, MHP ve HDP erken seçim kararının Meclis'te alınması teklifine karşı çıkıyor. Geriye tek seçenek kalıyor, o da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimi yenilemesi... Bu durumda da Anayasa'nın 114. maddesine göre geçici Bakanlar Kurulu'na Meclis'teki bütün partiler bakan verecek.

Ankara'da gün boyu geçici Bakanlar KurUlu nasıl oluşacak sorusuna yanıt arandı. MHP, HDP ile yan yana gelmem diyerek geçici Bakanlar Kurulu'na bakan vermem dedi.

CHP'nin tavrı günün öne çıkan açıklamalarından oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, "HDP'nin de kabineye üye vermeme kararı alması durumunda, CHP'nin de de bu hükümete bakan vermeyeceğini" belirtti.

Konu HDP MYK toplantısında ele alındı.

MYK kararlarını açıklayan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümetinden kaçınmayacaklarını söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra Batı'nın istediği HDP destekli AKP, CHP birlikteliğinin ilk adımı partilerin verdikleri kararlar atılmış olacak. Geçici de olsa AKP-CHP-HDP seçim hükümetinde birleşecek. Böylecek 7 Haziran'da baraj atlatılan PKK'nın siyasi uzantısı HDP bakanlık alacak.

ulusalkanal.com.tr