Yörsan'ın boykot eylemine açtığı dava sendika lehine sonuçlandı

402 işçinin işten atılmasıyla gündeme oturan ve yargıya taşınan ''Yörsan Yersen'' kampanyasında Yargıtay kararını açıkladı. TEKGIDA-İŞ Sendikası yöneticilerine açılan davada Yargıtay eylemin sendikal amacın sınırları içerisinde olduğuna hükmetti.

Yörsan'ın boykot eylemine açtığı dava sendika lehine sonuçlandı

Yörsan'da çalışan 402 işçi sendikaya üye oldukları için 2088 yılında işten atılmış, ardından sendika öncülüğünde işçilerin işe dönüşü için eylemler başlamıştı.

İşverenin sendikalı işçileri işten atmasının ardından TEKGIDA-İŞ Sendikasının “Yörsan Yersen” sloganıyla başlattığı boykot eylemi mahkemelik oldu.

YÖRSAN'ın, 2012 yılında sendika yöneticilerine,sendikalar yasasına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle açtığı dava beraatle sonuçlandı.

İşveren yerel mahkemenin kararına itiraz ederek Yargıtay'a müracat etti.Sendikalar Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde, eylemin sendikal amacın sınırları içerisinde olduğunu belirten Yargıtay da beraat kararını onayladı.

Sendikadan yapılan açıklamada ; ''Bu karar, başta Sütaş olmak üzere bu tür eylemler için açılmış ve açılacak tüm davalarda emsal oluşturacaktır.''denildi.

ulusalkanal.com.tr