Varlık Fonu'nun yönetimi belirlendi

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi yenilendi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Fonun Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Başkan vekilliğine ise Berat Albayrak getirildi. Karara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu belirlendi. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; fonun Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliğine Berat Albayrak getirildi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı. Genel Müdür ise Zafer Sönmez oldu.

Türkiye Varlık Fonu Bünyesinde

THY'nin yüzde 49,12 hissesi

Halkbank'ın yüzde 51,11'lik hissesi

Türk Telekom'un yüzde 6,68 oranındaki Hazine'ye ait hissesi

Ziraat Bankası

Türkiye Petrolleri (TPAO)

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ)

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. (TÜRKSAT)

Borsa İstanbul A.Ş.

Milli Piyango

TCDD

bulunuyor.

Bir devlet düşünün! Cumhurbaşkanı kendisini bir kararnameyle Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, damadını da Başkanvekilliğine atıyor… Başkanı olduğu fon, Bütçe dışında… Bu fonu Sayıştay denetleyemiyor, TBMM denetleyemiyor…

Kötü yönetim malesef her gün yeni bir çılgınlık örneği sergileyerek tam gaz devam ediyor. Bardağı taşıran son damla, Erdoğan ve damadının bir şirket statüsünde olan Varlık Fonu'nunda yönetimini üstlenmiş olmalarıdır. Devleti sarmış olan tek adam, aile yönetim tarzı şimdi kamu şirketlerini de esir almıştır. Sergilenen bu akılalmaz her şeyi yönetme ihtirası, sonuçta hiçbir şeyin yönetilememesi sonucunu doğurmakta ve çıkan fatura tüm memleketçe ödenmektedir. Bütün bu akılalmaz uygulamalar olurken, muhalefet, sivil toplum örgütleri, akademi ve basın nerededir? Memleketi kaosa sürükleyecek bu tek adam uygulamalarına hep birlikte sesimizi yükseltmek zamanıdır.

ulusal.com.tr

Resmi Gazete Türkiye Varlık Fonu zafer sönmez