AKP'de olaylı kongre!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katıldığı AKP Yozgat İl kongresi olaylı geçti. İddiaya göre, 2 adayın yarıştığı kongrede, listelerden biri divan başkanlığı tarafından değiştirildi. Gerginlik bir anda tırmandı, olaylar büyüdü. Tartışmanın hedefinde yer alan Soylu ve Bozdağ salonu terk etmek zorunda kaldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP'nin Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katıldığı Yozgat İl Kongresi olaylara sahne oldu.

Kongre için Yozgat'a gelen Bozdağ ve Soylu, kongrenin yapılacağı Bozok Kapalı Spor Salonu’nda davullar ve konfetiller ile karşılandı. Havaya sahte Avrolar da atıldı.

Kongrede iki aday vardı. Biri Genel Merkezin adayı mevcut il başkanı Harun Lekesiz, diğer ise eski İl Başkanı Zekeriya Avşar’dı. İddiaya göre, Divan Başkanlığı Avşar’ın listesinden iki kişiyi istifa ettirdi. Oalylar bu nedenle başladı.

Karara itiraz eden Avşar, Divan Başkanı Mahmut Kaçar'a tepki gösterdi. Avşar'ın yanındakiler de tartışmaya katılınca kongre salonu karıştı.

Olayların büyümesi üzerine Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu apar topar salonu terk etti.

Uzun süren tartışmalardan sonra Süleyman Soylu, Divan Başkanı Kaçar'ı telefon ile arayarak seçime katılabileceğini söyledi.

Avşar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya da sert sözlerle yüklendi.

Kongrede Lekesiz’e 459, Zekeriya Avşar’a ise 129 oy çıktı.

ulusalkanal.com.tr