Dosyalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Parti il yönetimlerinde değişikliğe giden AKP'de, belediye başkanlarına ilişkin hazırlanan dosyalar da Genel Başkan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı, dosyayı araştırma, anketler ve bölge müfettişlerinin raporlarından yola çıkarak hazırladı. 2019'da yapılacak yerel seçimlerde kimin aday olacağına ilişkin ise son kararı Erdoğan verecek

Dosyalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

AKP'nin il yöneticileri değiştirildi, sıra belediye başkanlarında…

AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı, belediye başkanları hakkında hazırladığı dosyayı Genel Başkan Tayyip Erdoğan'a sundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre dosya, araştırma, anketler ve genel merkezin görevlendirdiği bölge müfettişlerinin raporlarından yola çıkılarak hazırlandı.

Bu çerçevede, belediye başkanlarının, tahsis edilen kamu kaynaklarını nasıl kullandığı, tercihleri, öncelikli yatırımları, bütçe dengeleri gibi yönetim anlayışıyla ilgili kararları incelendi.

Araştırmalarla da başkanların seçim çevrelerindeki algısı ölçüldü. Bir önceki anketlerle aradaki farklar ortaya koyuldu. Bölge halkından, teşkilattan ve milletvekillerinden gelen bilgi ve belgeler de dosya hazırlanırken değerlendirildi.

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde kimlerin aday yapılacağına ilişkin son karar Erdoğan'da olacak. Erdoğan 13 Eylül'de Ankara'da belediye başkanlarıyla yapacağı toplantıda beklentilerini aktaracak, eleştirilerini gündeme taşıyacak.

ulusal.com.tr

erdoğan AKP