Adıyaman'da tütün eylemi

Adıyaman'da üreticiler, tütüne getirilmek isteten yasağı protesto etti. Ancak eyleme polis müdahale etti. Olaylarla ilgili açıklama yapan Vailik, bazı provokatörlerin eylemleri kendi amaçları doğrultusunda kullandığını söyledi.

Adıyaman'da üreticiler, Torba yasada tütüne getirilmek istenen yasağı protesto etti. Ancak Valilik İzni olmadığı için polis, eyleme müdahale etti.

Üreticiler, sabah saatlerinde Ulucami Mahallesi’ndeki Tütüncüler Pazarı önünde toplandı. İçlerinden bir grup, Valilik önüne yürümek istedi.

Yasağı hatırlatan polis, bir süre sonra basınçlı su ile gruba müdahale etti. Kentte yaşanan olayların ardından Valilik açıklama yaptı.

Aynı zamanda tütün üreticisi olan Vatan Partisi Çelikhan İlçe Başkanı Süleyman Yurtsever de tazyikli sudan ıslananlar arasındaydı.

Yurtsever, "Vali'ye derdimizi anlatacaktık. Olaylar kendiliğinden gelişti. Üreticilerin ellerinde Türk bayrakları vardı. Bazı kışkırtıcılar da aramıza sızdı. Haklı eylemimiz haksız gibi gösterildi, sanki çomak soktular. Cam çerçeve indirmek, polise taş atmak üreticinin yapacağı iş değil" dedi.

ulusal.com.tr