Kitabı basılmamış yazarı kim öldürdü?

Kitabı basılmamış yazarı kim öldürdü? Sözcü yazarı Soner Yalçın 12 yıl önce evnin önünde öldürülen Necip Hablemitoğlu'un Cemaatin hedefinde olduğunu yazdı. Ölmeden kısa bir süre önce devlet içindeki Fethullahçıları araştıran Hamlemitoğlu, Köstebek kitabını tamamlayamadı. Hablemitoğlu'nun çalışmaları Fethullah Gülen soruşturmasının da dellilerini oluşturuyordu.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu öldürülmesinde Cemaatin rolü neydi?

Soner Yalçın, köşesinde bu soruyu ışık tututacak önemli bilgiler aktardı. Suikastten bir buçuk yıl önce Hamblemitoğlu'nun başlattığı “Etki Ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar” adlı çalışmaya dikkat çekti.

Dönemin DGM savcısıcı Nuh Mete Yüksel'in Cemaat hakkında 2000 yılında yürüttüğü Cemat soruşturmasında Hablemitoğlu'nun bu çalışmasından yararlandı.

Tarih: 11 Ağustos 2000. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen hakkında yaşa dışı örgüt kurmak ve yönetmekiddiasıyla iddianame hazırladı. Savcı Yüksel, Hablemitoğlu ile görüşmeye başladı. Ve 4 Ocak 2001 günü, mahkemeye Hablemitoğlu’dan aldıklarını ek delil olarak sundu.

Yalçın, daha sonra Nuh MeteYüksel'in kasetinin ortaya çıkmasının çıkmasının ardından görevden alındığını hatırlattı. Hablemitoğlu "Köstebek" kitabında cemaatin devletin istihbarat birimlerini kullandığını, hedefine koyduğu kişiler hakkında da şantaj belgeleri hazırladığını yazmıştı. Ve Hamlemitoğlu kitabın basım aşamasında öldürüldü.

Gazeteci Soner Yalçın, “Basılmamış kitabın yazarı Necip Hablemitoğlu’nun katilleri 12 yıldır neden bulunamıyor” diye sordu. Cemaatçi polislerin Hrant Dink ve Malatya'daki misyoner cinayetlerine göz yumduklarını, suçu da Ergenekon'a yıkmak istediklerini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Soner Yalçın sözcü yazarı doç. dr. necip hablemitoğlu