İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il için yeni genelge! Sadece Çaykur’da kayıtlı olanlara izin verilecek

Üreticiler 19 Mayıs itibarıyla çay bahçelerinin bulunduğu illere izin belgesi alarak gidebilecek. İçişleri Bakanlığı genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Seyahat izin belgesi için başvurular da 14 Mayıs'ta e-Devlet ya da ALO 199'dan yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il için yeni genelge! Sadece Çaykur’da kayıtlı olanlara izin verilecek

Çay üreticileri hasat için 19 Mayıs’ta yola çıkabilecek.

İçişleri Bakanlığı üreticilerin hasat için çay bahçelerine gitmelerini sağlayacak genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Giriş-çıkış kısıtlaması olan illerde ikamet eden ve Çaykur’a kayıtlı üreticiler 19 Mayıs’ta çay bahçelerinin bulunduğu şehirlere gidebilecek.

Ancak üreticilerin yola çıkmadan Seyahat İzin Belgesi alması gerekiyor. Belge için ise iki yerden başvuru yapılabiliyor. Bunlardan biri e-Devlet diğeri ise ALO 199.

Çay üreticileri 14 Mayıs Perşembe günü saat 9’dan itibaren başvuru yapabilecek. Başvuru sırasında üreticilere Kovid-19 evde izolasyon sorgusu yapılacak. ÇAYKUR’a kayıtlı olup olmadığı da sorulacak. Gerekli şartları taşıyanlar için izin belgesi sistem üzerinden doğrudan düzenlenecek.

Başvuruları kabul edilenler herhangi bir belgeye gerek kalmaksızın kısa mesaj ile bilgilendirilecek. İzin belgesi alanların 30 gün boyunca gittikleri illerde kalmaları da esas olacak. Üreticiler işlerini yaparken sosyal izolasyon ve maske kuralına uyacağını da taahhüt edecek.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı yeni genelge