Sokağa çıkma yasağı sona erdi

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 23-26 Nisan tarihlerini kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. İçişleri Bakanlığı, kısıtlamaya yüksek oranda uyum sağlandığını bildirdi. Kurallara uymayan 35 bin 422 kişiye işlem uygulandığı duyuruldu.

Sokağa çıkma yasağı sona erdi

Bakanlık tarafından 21 Nisan Salı günü yayımlanan genelgeyle, Zonguldak'ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van il sınırları içinde başlatılan sokağa çıkma kısıtlaması, 96 saatlik sürenin ardından saat 00.00 itibarıyla kaldırıldı.

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Kurallara uymayanlara işlem uygulandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama geldi. 31 ili kapsayan kısıtlama kararına 63 milyon 640 bin vatandaşın evlerinde kalarak yüksek oranda uyum sağladığı belirtildi.

Kurallara uymayan vatandaşlar hakkında adli ya da idari işlem uygulandı. Toplam 35 bin 422 kişiye işlem yapıldı.

Salgınla mücadele kapsamında karantinaya alınan yerleşim yerleri ile ilgili de bilgi verildi. Toplam 222 bin 921 nüfuslu 162 yerleşim yerinde karantina tedbirlerinin uygulandığı belirtildi. 44 ilde 177 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırıldı.

Alınan tüm bu tedbirlerin sonuç vermeye başladığının belirtildiği açıklamada, bu sonuçların rehavete neden olmaması gerektiğine işaret edildi. Tehlikenin henüz geçmediği vurgulandı.

Açıklamada; "Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda, sosyal mesafe, sosyal izolasyon ile bu alanlarda maske takma zorunluluğuna yönelik denetimler, önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

96 saatlik sürenin sonunda kaldırılan kısıtlamanın ardından, kentlerde trafiğin hareketlendiği görüldü.

Yurttaşlar da kısıtlama kalkar kalmaz sokağa çıktı. Başta Ankara ve İstanbul'da olmak üzere tüm bu illerde yurttaşların ihtiyaçları için evlerinden çıktığı görüldü.

Manisa bursa izmir istanbul ordu Balıkesir ankara adana aydın Kahramanmaraş Mersin diyarbakır koronavirüs antalya trabzon sakarya mardin kocaeli Tekirdağ kayseri muğla hatay Konya şanlıurfa erzurum denizli ​Gaziantep Eskişehir van malatya zonguldak samsun sokağa çıkma yasağı