Son kez havalandı

Malatya’da düşen RF4 model uçaklar son kez havalandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün de katıldığı jubile uçuşuyla keşif uçağı RF4’lerin kullanımına son verildi. Yerine ise bundan sonra keşif yeteneği kazandırılan F 16 uçakları görev yapacak

Son kez havalandı

Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın “kullanımdan kaldırıyoruz” dediği RF 4 keşif uçağı bugün jubile uçuşunu yaptı. Malatya 7. Jet üssündeki son uçuşa Ünal ile Birlikte Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk katıldı.

RF 4 Uçakları son olarak Malatya’da meydana gelen ve dört pilotumuzu şehit verdiğimiz uçak kazısıyla gündeme geldi.

Hava Kuvvetleri ise yaşanan acı olaydan bir süre önce RF 4 uçaklarını keşif yeteneği kazandırılmış F 16’larla değiştirmeyi gündemine almıştı. Hava Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal Eskişehir’de dün verdiği brifingde F 16’ların son testlerinin tamamlandığını duyurdu.

Ve bugün... RF 4’ler Malatya 7. Jet Üssünden havalandığı uçuşla jubilesini yaptı. Son uçuşu ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk yaptı. Böylece Hava Kuvvetlerinin envanterdeki 8 RF 4 keşif uçağı Müzedeki yerini aldı.

RF 4'lerin hidrolik sisteminin bulunduğu ve bu model uçaklarda herhengi bir bir yazılımın kullanılmadığı biliniyor. F 16'larla ilgili kaynak kodlarına erişme çalışmaları ise sürüyor.

ulusalkanal.com.tr