Davutoğlu savunmada!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Montrö'deki tarihi toplantının ardından Davos'ta konuştu. Davutoğlu, Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR'larıyla ilgili savunmaya geçti. TIR'ların mülteci akınını sınır ötesinde durdurmak için yardım götürdüğünü ileri süren Davutoğlu, TIR'ları eleştirenlere ise hakaret etti.

Davutoğlu savunmada!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos'taki toplantısına katıldı.

NTV'ye konuşan Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in dünkü konuşmasının ardından savunmaya geçti.

Davutoğlu, Suriye'den mülteci akınını engellemek için yardımların sınır ötesine gönderildiğini iddia etti. Davutoğlu, "Mülteci akını artınca, bunu nasıl engelleriz diye sınır ötesine erzak, ilaç, battaniye ve her türlü yardımı göndermeye başladık" dedi. Dışişleri Bakanı, bu yardımların 2 yıldır sürdüğünü açıkladı.

“Neden şimdi bugünlerde gündeme getiriliyor? Çünkü Türkiye'yi yargılamaya çalışıyorlar. Hergün olay yaratarak, Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi dışarıya yansıtmaya çalışıyorlar”

Davutoğlu, "TIR'larla ilgili kampanyayı yapanlar Velid Muallim ile aynı dili kullanıyorlar" dedi. Davutoğlu, TIR'larını eleştirenler için "sığ akıllı çevreler" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Suriye'ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflarla ilgili de konuştu. Rusya Başbakanı Medvedev'in "yargıda kanıtlanmalı" açıklanmasının ardından konuşan Davutoğlu "Resimlere şüpheci yaklaşanların insanlığından şüphe ederim" dedi.

Davutoğlu, Aydınlık Gazetesi'nin manşet haberine göndermede bulundu. Bakan Davutoğlu, "Velid Muallim'in konuşmasını bazı marjinal gazeteler manşet yapabilirler" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr