Suriye Dışişleri Bakanı’ndan sert ABD çıkışı

Suriye, Amerika'ya Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında hareket etmesi için çağrı yaptı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD ile mücadelenin somut olarak aktif olan güçlerle koordinasyon veya karadan askeri operasyon olmadan yapılamayacağını vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanı’ndan sert ABD çıkışı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Amerika'nın IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta başlattığı operasyonları değerlendirdi.

Russia Today televizyonuna konuşan Muallim, Amerika'yı IŞİD'e karşı mücadelede ciddiyetsizlikle suçladı.

"ABD'nin IŞİD ile mücadelesi ciddiyetsiz"

"IŞİD terör örgütüyle mücadeleye hiç kimse itiraz etmez. Ancak Amerika IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmede ciddi olsaydı Birleşmiş Milletler kanalıyla ve onun şemsiyesi altında hareket ederdi. Amerika IŞİD ile mücadelede ciddi ise, ortaklarıyla birlikte teröristleri desteklemek, finanse etmek, silanlandırmak, eğitmek ve Suriye topraklarına girişlerini temin etmekten vazgeçmesi gerek."

Suriye Dışişleri Bakanı, IŞİD ile mücadelenin aktif güçlerle koordinasyon ve kara operasyonundan geçtiğini vurguladı. Muallim, Suriye’nin IŞİD, Nusra ve diğer terör örgütlerine karşı mücadele için işbirliği teklifi yaptığını da hatırlattı.

Suriye'nin bir diğer eleştirisi ise Amerika'nın ılımlı muhaliflere askeri destek kararı oldu. Suriye Dışişleri Bakanı, söz konusu muhaleflerin aynı IŞİD ve Nusra’nın yaptığı gibi Suriye vatandaşlarını öldürdüğüne dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr