Kurtulmuş: Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen çakallar olabilir

Konya'da konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye'de çözümden yana bir umut doğduğunu söyledi. Kurtulmuş, hükümet olarak Suriye'de çözümden yana olduklarını vurguladı.

Kurtulmuş: Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen çakallar olabilir

Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, Suriye krizi ve Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konularını Konya'da katıldığı bir programda değerlendirdi. Kurtulmuş, "Suriye bu durumdan çıkmak zorundadır. Eğer bu kaos ve kriz çözülemezse, çok açık söylüyorum Suriye’de sürdürülen vekalet savaşlarının sonu gelmiştir. Bundan sonra Suriye’deki vekalet savaşlarının arkasında duranlar, Suriye kaynaklı bölgesel savaşın ve giderek küresel bir savaşın içinde kendilerini bulurlar" dedi.

Suriye krizinin acilen çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Dolayısıyla ben Suriye'de çözümden yana bir umut doğduğu kanaatindeyim. Türkiye olarak da Suriye'de, Suriye halkının istediği bir barışın sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum ve Türkiye olarak da buna destek verdiğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlık verileceği yönündeki açıklamadan sonra Gaziantep'te yaşanan olayları ise provakasyon olarak yorumladı. Kurtulmuş, ”Milletimizi buradan uyarıyorum. Aman ha sakın ha dikkat. Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen, puslu havaları seven bazı çakallar olabilir. Dolayısıyla bu puslu havadan yararlanmak isteyen provokatörlere asla imkan tanımayın. Muhacirlere ensarlık vazifesi görmüş olan bir milletiz. Dolayısıyla kimsenin provokasyonlarına müsaade etmeyin, kimsenin bu konuda ortalığı karıştırmasına vesile olmayın. Milletimiz uyanık duracaktır" ifadelerini kullandı.

Suriyelilere vatandaşlık konusunda henüz verilmiş bir karar olmadığını belirten Numan Kurtulmuş, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

suriye numan kurtulmuş provokasyon