Virüs tatil planlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs tatil planlarını nasıl etkiledi? Bu soruyu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, anket yaparak araştırdı. Sonuç salgın sonrası her 5 kişiden 4'ü tatil yapmayı planlıyor.

Virüs tatil planlarını nasıl etkiledi?

Türkiye koronavirüsle 2. aşamaya geldi. Önümüz yaz. Geçen yıl olsa çoktan tatil planları yapılmıştı. Ancak bu yıl biraz gecikme oldu. Sadece gecikme oldu çünkü, tatilciler plan yapmaktan vazgeçmedi, sadece erteledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Uluslararası Helal Turizm Derneği iş birliğinde bir rapor hazırlandı.

Rapora göre “Bu yıl artık kesinlikle tatile çıkmak istemiyorum” diyenler sadece yüzde 19,9’da kaldı. Bu da ankete katılan her 5 kişiden sadece birinin tatilden tamamen vazgeçtiği anlamına geliyor. Katılımcıların yüzde 53.1’i “Salgının geçtiğine ikna olursam tatile çıkmayı yeniden düşünebilirim” dedi.

“Salgın geçer geçmez kesinlikte tatile çıkmak istiyorum” diyenler yüzde 27’yi oluşturdu.

Çalışmaya Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden de akademisyenler destek verdi. Rapor 23-30 Nisan tarihleri arasında, Türkiye’nin 61 şehrinde ikamet eden, 31-40 yaşları arasındaki kişilere yapıldı.

Katılımcılar, son 3 yıl içerisindeki tatillerinde en çok sırasıyla; Antalya, Muğla ve İzmir'i tercih etti. Ancak geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl, Antalya’nın tercih oranı azalıyor, Muğla’nın tercih oranı artıyor.

Her on katılımcıdan 7’si virüsün kendilerine de bulaşabileceğini düşünüyor ve endişeli. Katılımcıların yüzde 44’lük bir oran ile çoğunluğu, vaka sayısı 10 kişinin altına düşünce tatile gitmeyi planlıyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs