ABD'de Demokrat Parti adayları canlı yayında buluştu

ABD'de Başkanlık yarışı başladı. 2020 seçimleri için Demokrat cephede Bernie Sanders yarışı önde götürüyor. Açıklamalarında ise hedef ABD'nin dış politikası. Sanders, katıldığı bir canlı yayında, ABD'nin Kudüs'teki büyükelçiliğini tekrar Tel Aviv'e taşımayı düşüneceğini söyledi.

ABD'de Demokrat Parti adayları canlı yayında buluştu

ABD Kasım ayında sandığa gidecek. Seçim yarışı başladı. Cumhuriyetçi Parti'de Başkan Donald Trump bir kez daha aday gösteriliyor. Demokrat Parti'de ise ön seçim süreci devam ediyor.

Demokratlar arasındaki başkanlık yarışını önde götüren isim ise Senatör Bernie Sanders..

ABD'nin CBS kanalı, 7 Demokrat Parti adayını canlı yayında karşı karşıya getirdi. Aday adayları ön seçimler öncesi son kez bir araya geldi.

7 aday da ABD'nin dış politika konularında eleştirilerde bulundu. Özellikle günmdemde olan konu ise İsrail ve Filistin arasındaki gerilim oldu.

Aday adayları, iki devletli çözüm konusunda hem fikir oldu. Dikkat çeken açıklamalar ise Senatör Barnie Sanders'tan geldi.

Sanders, İsrail'in ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun politikalarını eleştirdi. Netanyahu için "ırkçı" ifadesini kullandı.

Sanders, eğer başkan olursa, ABD'nin Kudüs'teki büyükelçiliğini de yeniden Tel Aviv'e taşımayı düşünebileceğini söyledi.

Diğer adaylar da Trump'ın Suriye, İsrail ve Çin'e yönelik politikalarını eleştirdi.

ulusal.com.tr

abd