Ermenek faciası ile ilgili sıcak gelişme

Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İfadeleri alınan 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Aralarında maden ocağı sahibi saffet Uyar da var.den faciası nedeniyle gözaltına alınana şirket sahibi dahil 8 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi

Ermenek faciası ile ilgili sıcak gelişme

Karaman Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında sıcak bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişinin tutuklanması talep edildi.

Yürütülen soruşturmada ifade işlemleri gece saatlerinde tamamlandı. Facianın yaşandığı madenin sahibi Saffet Uyar, çok konuşulacak bir ifade verdi. Uyar, böyle bir kazayı tahmin etmediklerini, bunun akıllarının ucundan bile geçmediğini söyledi.

18 işçi, eski maden ocağında biriken suyun aniden boşalması nedeniyle madende mahsur kalmıştı. Maden sahibi Saffet Uyar verdiği ifadede, ellerinde eski maden ocağı hakkında üretim haritasının bulunmadığı belirtti. Uyar, o ocakta çalışmış olan bir personelle görüştüğünü, madende 50-60 metre dibe indiklerini ve sonra kapattıklarını söylediği için bu konu üzerinde durmadıklarını söyledi.

İfadeler tamamlandı, aralarında maden sahibi Saffet Uyar'ın da bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Saffet Uyar dışında gözlatında bulunan 7 kişiden 2'si maden sahiplerinden, 5'i ise teknik personelden oluşuyor.

Öte yandan madende mahsur bulunan 16 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, verdiği bilgilere göre kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Madenin nefeslik kısmında 753 metre katedildi, son noktaya ulaşmak için 20 metre kaldı. Madenin desandre bölümünde ise 320 metre ilerlendi, bu bölümdeki son noktaya ulaşmak için yalnızca 2 metre kaldı.

ulusalkanal.com.tr

gözaltı ermenek faciası