Bıçak ustalarının yoğun mesaisi

Bıçak bileme ustalarının yoğun mesaisi sürüyor. Kurban Bayramı için bir aydır oldukça yoğun çalışıyorlar. Kurban kesmeye hazırlanan yurttaşlar, bıçak bileme ustalarına koşuyor. Ustalar da talepleri karşılamak için var gücüyle çalışıyor.

Bıçak ustalarının yoğun mesaisi

Onlar Kurban Bayramı için bir aydır oldukça yoğun çalışıyor. Kurban kesmeye hazırlanan yurttaşlar soluğu onların yanında alıyor. Bıçak bileme ustalarının yoğun mesaisi sürüyor.

Unutulmaya yüz tutan bu zanaatın önemi, Kurban Bayramı ile yeniden hatırlandı. Bıçaklarını keskinleştirmek ya da bakımını yaptırmak isteyenler, işin uzmanı bıçakçılara gitti. Antalya'da bıçak üretimi ve bileyicilik yapan esnaf, gelen taleplere yetişmeye çalışıyor. Ustalar, çarklarını döndürerek hummalı bir çalışma yürütüyor.

Yılın bir ayı oldukça yoğun çalışan bıçak ustaları geri kalan aylarda da hem geçim hem de Ata mesleğini gelecek nesillere aktarmak için var gücüyle çalışıyor.

Üretilen yeni bıçaklar tezgahlardaki yerini alıyor. Körelen bıçaklarda keskinleştirilip hazırlanıyor. Bunca yoğun çalışmaya rağmen bazı ustalar, eskiye kıyasla işlerin azaldığını söylüyor.

Bıçak bileme ustaları, evde masatla kesici alet bileyenlerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yaralanmalara karşı vatandaşları uyardılar.

ulusal.com.tr

Kurban Bayramı