Islak imza sahteciliği davasında mahkeme 10 sanığı tahliye etti

Ergenekon kumpasındaki ıslak imza sahteciliği davasında mahkeme 10 sanığı tahliye etti. Eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'yle birlikte 5 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Islak imza sahteciliği davasında mahkeme 10 sanığı tahliye etti

Ergenekon tertibindeki "ıslak imza" sahteciliği ile ilgili başlayan davanın 3 gün süren duruşmaları tamamlandı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi , davada yargılanan 10 sanığın tahliyesine karar verdi. Eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'yle birlikte 5 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Duruşmalarda sözde ıslak imza belgesiyle ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. Sanıklardan Jandarma Kriminal uzmanı Kemal Çakır, incelemeler sırasında Salih Sala'dan baskı gördüğünü söyledi.

Kemal Çakır ayrıca, Jandarma Kriminal labaratuvarında belge incelenirken laboratuvarın giriş kapısına kırmızı şerit çekildiğini ve daire başkanı dışında kimsenin içeriye alınmadığını kaydetti. Dönemin Daire Başkanı Albay Burhanettin Cihangiroğlu'ysa bu önlemi bilgilerin basına sızmasını engellemek amacıyla aldığını savundu.

Emniyet ve savcılık ifadesinde baskı gördüğünü belirten Özlem Karslı ise ilginç bir şekilde mahkemede sözlü değil yazılı savunma yaptı. Savunmasında da baskıyla ilgili herhangi bir ifade yer almadı.

İlk kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 10'unun tutuksuz yargılanmalarına hükmetti. Eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'yle birlikte 5 sanığın ise tutukluluklarına devam etmesine karar verildi.

24. Ağır Ceza nehkemesi kumpasın bir numaralı hedefi olan CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek'in davaya müdahilik talebini de kabul etti. 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un müdahilik talebi ise reddedildi.

Duruşmayı 8,9,10 Mayıs 2017 tarihlerine erteleyen mahkeme, 8 Mayıs'taki duruşmada davanın müdafileri ve avukatlarının sanıklara soru sorubileceği kararını verdi.

5'i tutuklu 18 kişinin yargılandığı davada, sanıkların FETÖ üyeliği ve gerçekliğe aykırı bilirkişilik suçlarından 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapsi isteniyor...

ulusalkanal.com.tr

ergenekon ıslak imza