Erivan'da törenler başladı, Sarkisyan konuklarını karşıladı

1915 Ermeni tehcirinin 100'üncü yılında Ermenistan'da anma töreni düzenlendi. Erivan'da yapılan törene Rusya ve Fransa devlet başkanları ile katılırken ABD özel bir heyet gönderdi.

Ermeni tehcirinin yıldönümünde Ermenistan'da tören yapıldı. Erivan'daki törene Rusya Devlet Başkanı Viladamir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da katıldı. Anma törenleri için Erivan'a giden konukları Devlet Başkanı Sarkisyan karşıladı.

ABD ise daha önce açıklandığı gibi Erivan'a özel bir heyet gönderdi. Heyettte bulunan isimler Erivan'a ABD Başkanı Barack Obama'nın mesajını iletti.

Ülkedeki tüm kiliselerde çanların çalması ile birlikte törenler başladı. Hollande ve Putin, Tsitsernakaberd Tepesi'ndeki sözde soykırım çelengine çiçek bıraktı. Çelengin üzerindeki çiçek dairesinin Ermeni diasporasını, ortasının ise soykırımı ifade ettiği belirtildi.

Törenin açılış konuşmasını Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yaptı. Soykırımın tanınması için çalışacaklarını söyleyen Sarkisyan sözlerini Türkiye'ye yönelik taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek noktaladı.

Törenlerde yapılan konuşmalara Putin, "soykırım" kelimesini kullanmazken, Hollande konuşmasına, "Ermeni soykırımının kurbanlarının anısı karşısında eğiliyorum" sözleri ile başladı.

ulusalkanal.com.tr