Ölenler 7'ye çıktı

Kudüs'te 7 kişinin hayatını kaybettiği sinagog saldırısının ardından, İsrail askerleri Ramallah'a girdi. Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledi. Ramallah, Nablus ve El Halil'de çok sayıda Filistinli gözaltına alındı. Olaylar sırasında biri ağır olmak üzere 3 Filistinli yaralandı.

Ölenler 7'ye çıktı

Kudüs'teki sinagog saldırısının ardından Filistin'de tansiyon yükseldi.

Sinagog saldırısında yaralananlardan birinin hayatını kaybetmesi üzerine, saldırıda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

İsrail hükümetinin sinagog saldırısını düzenleyen Filistinlilerin evlerinin yıkılması kararı sonrası askerler, evlerin bulunduğu Doğu Kudüs'teki Cebel Mukebbir mahallesini kuşattı. Çevrede güvenlik önlemleri artırılırken evlerin gece saatlerinde dozerlerle yıkılması bekleniyor.

Kentin Arap mahallelerinde sayıları arttırılan İsrail askerleri, bazı Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi. Kentin birçok noktasında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede ve çatışmalar yaşandı. Kudüs’ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin, Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı bildirildi.

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Ramallah kentine girdi. El Halil, Ramallah ve Nablus kentlerinde İsrail askerleri çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Ramallah ve Nablus kentlerinde çıkan olaylarda 2 Filistinli yaralandı.

Nablus'un güneyindeki Havvara beldesinde Yahudi yerleşimcilerinin beldeye girerek Filistinliler'e ait ev, dükkan ve araçlara taşlı saldırıda bulunduğu bildirildi. İsrail askerlerinin olayların ardından Filistinliler'e ait dükkanları kapattığı ve bölgeye araç giriş-çıkışını engellediği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr