CHP’de sular durulmuyor

4 Haziran seçimlerinin ardından yüzde 3 oranında oy kaybı yaşayan CHP’de sular durulmuyor. CHP Genel Merkezinde bugün hem “istifa” sesleri duyuldu, hem yönetime destek mesajları verildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce tansiyonu düşürmeyi hedefleyen açıklamalar yaptı. Ancak gözler yarın disiplin sürecini başlatacak Parti Meclisi toplantısında.

CHP’de 24 Haziran krizi yaşanıyor.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi’nde tartışma yarattı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP’de parti içi tartışmalar alevlendi. Önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları yapıldı. Kılıçdaroğlu ise muhalefete “disiplin” kartını göstermişti.

Kılıçdaroğlu’nun istifa çağrılarına sert mesajlar vermesine rağmen tepki sesleri dinmedi.

CHP Denizli Gençlik Kolları öncülüğündeki bir grup genç, Genel Merkez binası önünde oturma eylemi başlattı, İnce taraftarları sabahın erken saatlerinde protestoya başladı.

Karşı hamle ise CHP’nin il ve ilçe teşkilatlarından geldi.

Parti içi muhalefetten istifa sesleri yükselirken Cumhuriyet Halk Partisi’nin il ve ilçe teşkilatları Kılıçdaroğlu’na destek için geldi.

Parti Genel Merkezine kendisine destek için gelen Kılıçdaroğlu ise kameralar karşısına geçti. Hakkındaki tepkilere karşı tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Bir açıklama da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’den geldi.

CHP’de gözler 28 Haziran Perşembe günü toplanacak olan Parti Meclisi toplantısında. Masada disiplin dosyaları var. Bu kapsamda Genel Başkan ve yönetimin istifasını isteyen Eren Erdem, Erdal Aksünger ve Gürsel Erol gibi isimler için disiplin sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

chp