Tayyip Erdoğan: 400'ü verin, kuralım

Bu mevcut sistem artık bize dar geliyor. Yeni bir yönetim sistemine ihtiyacımız var, bunun adı da başkanlık sistemidir

Tayyip Erdoğan: 400'ü verin, kuralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da TOKİ'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "7 Haziran'dan sonra ilk başkanınızı da siz seçin, 7 Haziran’da bunu yapacak bir meclis oluşturun" şeklinde konuştu.

Başkanlık sistemi için destek isteyen Erdoğan, "Bu mevcut sistem artık bize dar geliyor, dar! Türkiye'nin daha hızlı karar almasını, daha süratli iş yapmasını sağlayacak bir yönetim sistemine ihtiyacı var. Bunun adı da başkanlık sistemidir, bunun adı da liderlik sistemidir. Esasen bizim kadim devlet geleneğimizdeki yönetim sistemi de budur." dedi.

Erdoğan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için halktan oy istedi, "Başkanlık için, yeni anayasa için, çözüm süreci için 400 milletvekilini verin" dedi.

Cumhurbaşkanı, açılım sürecinin "al-ver" süreci olmadığını savundu. Erdoğan, "Bu kesinlikle bir al-ver meselesi değildir. Bu süreç her şeyden önce bölgede yaşayan insanlarımızın geçmişte ihmal edilen haklarının, hukuklarının telafisini sağlayacaktır." diye konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde iç güvenlik yasası da vardı. Erdoğan, "Bakın şu aralar şu Meclis'in haline bakın yahu. Bakın Meclis'te neler oluyor, yakışıyor mu?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Öyle de yapsanız, böyle de yapsanız bu yasa çıkacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Elazığ tayyip erdoğan bakanlık toki iç güvenlik