Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı

İzmir'de başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Bin sayfalık polis fezlekesinde, örgütün çalışma yöntemleri anlatıldı. "Silahlı Terör Örgütü" tanımı yapılan fezlekede, cemaatin polis ve adliyedeki yapılanmasıyla bu unsuru taşıdığı vurgulandı. Örgütün usulsüz dinlemeleri, bütün bir şehrin dahil edilebileceği ‘titan zinciri’ne benzetildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı

Askeri Casusluk kumpası ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir bölümünü tasfiye etmeyi amaçladıkları gerekçesiyle Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı İzmir'de yürütülen operasyonda çarpıcı bilgiler yer aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri bin sayfalık bir fezleke hazırladı. Fezlekede örgütün yapısı ve çalışma yöntemleri anlatıldı.

FETÖ/PDY’nin silahlı bir terör örgütü olduğu belirtilen fezlekede "örgütün yetkilerini silahlı bir kuvvet olan polis/adliye ayağıyla oluşturduğu" vurgulandı.

Örgütün silahtan daha güçlü olduğu ifade edilen şantaj ve dinleme yöntemlerini de kullandığı kaydedildi. "Titan saadet zincirine" benzetilen dinleme yöntemleri de tek tek anlatıldı.

Fezlekeye göre; Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını işçi, memur gibi meslekler adı altında dinledi. Dinlemelerde sahte isim ve adresler kullanıldı. Hatta bazen kadınlar erkek, erkekler kadın ismiyle, başka şehirlerde adresler göstererek dinlendi.

Askerleri soruşturmaya dahil edebilmek için, askeriyeyle irtibatlı kişiler hakkında sahte ihbar mektupları gönderildi. Bu ihbarlar üzerine dinlemeler başlatıldı. Dinlenen kişiler hayatı boyunca kiminle irtibat kurduysa onlar da takibe alındı.

Titan zincirine benzetilen bu yöntemle, 6 ayrı halka oluşturulabileceği ve bütün bir şehrin örgüt olarak gösterilebileceği vurgulandı.

İhbarı süslemek ve gerçekliğine inandırmak için daha önceden fuhuştan sabıkalı isimlere yer verildi.

Fezlekede İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün daha büyük operasyonlar için çalışma hazırladığı bilgisine de yer verildi.

ulusalkanal.com.tr