Kandil'de 35 terörist etkisiz hale getirildi

Bölücü terör örgütü PKK'nın sırtını dayadığı Kandil, teröristlerden temizleniyor. Genelkurmay Başkanlığı peş peşe açıklama yaptı. 15 Haziran'da düzenlenen hava harekâtında 35 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyi ve Çukurca bölgesinde de 9 PKK'lının daha öldürüldüğü açıklandı.

Bölücü terör örgütü PKK, Irak'ın kuzeyinde darbe üstüne darbe aldı. Terörisler kaçacak yer bulamadı. Açıklama Genekurmay Başkanlığından geldi.

15 Haziran'da Kandil'e yapılan hava harekatında tam 35 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, örgüt üyelerinin silah mevziileri de yerle bir edildi.

F-16'lar PKK kamplarını darma duman etti. Tespit edilen hedefler tam isabetle imha ediliyor.

Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ile Hakkâri Çukurca bölgelerindeki PKK hedefleri de vuruldu. Operasyonda silahlı 9 terörist daha etksiz hale getirildi.

Sınır ötesindeki harekât, Barzan bölgesini de içine alarak Kandil’e doğru genişliyor. Irak'ın kuzeyindeki operasyon 10’dan fazla noktada sürdürülüyor. Örgütün sızma girişimi yaptığı tüm geçiş güzergahları önemli ölçüde tutuldu. Bölgede çalışmaları süren üs sayısı da 19’a yükseldi.

Operasyon birlikleri, bölgede bazı noktalarda 25, bazı kesimlerde ise 38 kilometreye kadar ilerledi. Mehmetçik operasyonlarını gece gündüz demeden sürdürüyor.

ulusal.com.tr

pkk terörist kandil