Vardiya Bizde'den anlamlı ziyaret

Vardiya Bizde Platformu Üyeleri 'sessiz çığlık' Eyleminin Hemen Ardından Şehitliği Ziyaret Etti

Vardiya Bizde'den anlamlı ziyaret

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşlar yeniden göreve çağırılarak, hukuk katledilirken susan hukuk fakülteleri, her türlü hukuksuzluğu yayınlarıyla destekleyen fakat gerçekler ortaya çıktıktan sonra ise sus pus olan medya mensupları ve siyasetin dizayn aracı olarak kullandığı görülen yargı kınandı. Harp Okulları 1982 devreleri adına söz alınan eylemde de ayrıca Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yalçın Ergül'ün mektubu okundu. Andımızı hep bir ağızdan okuyan platform üyeleri 'sessiz çığlık' eyleminin son bulmasının hemen ardından 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Şehitliği ziyaret ettiler.

Hukuk Fakülteleri, Medya ve Yargı Kınandı

Vardiya Bizde Platformu adına bu hafta açıklamayı Emekli Albay Mehmet Ali Akay yaptı. Sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşları, tutuklu komutanların daha fazla zulüm görmesine engel olmaları konusunda göreve çağıran Akay, hukuk katledilirken susan hukuk fakültelerini, her türlü hukuksuzluğu yayınlarıyla destekleyen, gerçekler ortaya çıktıktan sonra ise görmezden gelen medya mensuplarını, siyasetin dizayn aracı olarak kullanıldığı görülen yargıyı kınadıklarını belirtti.

TSK'ya Karşı İlk Filli Eylem Süleymaniye de Gerçekleşti

Harp Okulları 1982 Devreleri adına söz alan Gazi Yüzbaşı Orhan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)' ne karşı yapılan ilk fiili eylemin 4 Temmuz 2003 günü Süleymaniye de gerçekleştirildiğini belirtti. Bu saldırıyı uydurma ve kumpas Ergenekon, Balyoz vb davaların izlediğini kaydeden Güler, gelinen noktada, evrensel hukukun işletilmesi gerektiğini belirterek haksız yere tutuklu bulunan TSK personeline özgürlük istedi.

Yemin Ettik. Bu Yüce Millet...

Emekli Albay Teoman Şanal, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Yalçın Ergül'ün mektubunu Antalyalılarla paylaştı. Tutuklu komutan Ergül'ün mektubunda kumpasçılara seslendiği şu satırlar dikkat çekti; "Milli Ordusuna kumpas kurmaktan yarar uman, Milli Ordusuna kumpas kuranlarla işbirliği yapanlara itirazımız var. Çekilin önümüzden. Çekilin aklın ve bilimin önünden. Yemin ettik, bu yüce millet çağdaş ve müreffeh yaşayacaktır."

Platform Üyeleri Şehitliği Ziyaret Etti

Açıklamaların ardından 'sessiz çığlık' eylemi hep bir ağızdan okunan Andımızla sona erdi. Vardiya Bizde Platformu'nun üyeleri eylemin hemen ardından 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Uncalı Şehir Mezarlığı içinde yer alan Şehitliğe ziyarette bulundular. Aziz şehitlerimize saygı duruşunda bulunan platform üyeleri İstiklal Marşı'mızı da okudular.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr