Pentagon'dan yeni F-35 açıklaması

F-35'lerle ilgili malzemelerin Türkiye'ye sevkiyatını durduran Amerika, gerilimi sürdürüyor. Amerika Savunma Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamada, sevkiyatı durdurma kararında bir değişiklik olmadığını ancak Türk pilotların eğitiminin devam edeceği bildirildi. Türkiye'ye ait bir uçak eğitim için Arizona'ya gönderildi. Bu arada Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, S-400'lerle ilgili yeni bir açıklama yaptı

Türkiye’nin satın aldığı F-35’lerin bakım ve onarım ekipmanlarının sevkıyatını durduran Amerika, Türk pilotları F-35'ler için eğitmeye devam edeceğini açıkladı.

F-35'lerle ilgili açıklamayı Pentagon yaptı. Amerika Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye ait bir uçağın teslimatının yapıldığını ve Arizona'daki Luke Hava Üssü'ne gönderildiğini duyurdu.

Pentagon Sözüsü Eric Pahon, "Türkiye'ye ait bir F-35 uçağının daha teslim edilerek Luke Hava Üssü'ne gönderildiğini ve diğerinin ise yarın gönderileceğini teyit ediyorum" dedi.

Ancak Pentagon'un S-400 konusundaki tavrında değişiklik yok. Pahon, Rusya'dan alınan S-400'ler konusundaki kaygılarını tekrarladı, F-35 ile ilgili malzemelerin sevkiyatını durdurduklarını ve bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Türk pilotların eğitimi ile ilgili de açıklama yapan Pahon, "Türk pilotlarının eğitimleri konusunda herhangi bir değişiklik yok. Eğitimler devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu arada Amerika Dışişeri Bakanı Mike Pompeo da S-400'lerle ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye ile S-400 konusunda ilerleyeceğimiz bir yol bulabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

abd pentagon