Kız çocukları okusun diye evini sattı

Hayallerinin peşinden gitti, kız çocukları okusun diye evini sattı. Gelirinin büyük bir kısmını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayan Emine Yelboğa, fedakarlıkta sınır tanımadı. Kepez Beldesi'ne kendi adının verildiği bir çocuk parkı yaptı.

75 yaşındaki Emine Yelboğan adlı vatandaş, kız çocukların okuması için yaşadığı evini satıp huzurevine yerleşti.

Konya'da doğan Emine Yelboğa liseyi bitirdikten sonra Ankara'ya yerleşti ve 30 yıl çocuk eğiticisi olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalıştı.

Yelboğa emekliliğin ardından 2005 yılında Çanakkale'ye taşındı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile tanıştı. Burada derneğin il yönetimi kurulunda görev aldı.

Eşi ölen, çocukları da olmadığı için yalnız yaşayan Yelboğa, Çanakkale'de oturduğu evini" kız çocukları okusun" diye satıp, huzurevine yerleşmeye karar verdi.

Emine Yelboğa, evini 350 bin liraya sattı. Paranın 200 bin lirasını kız çocuklarına burs verilmesi için ÇYDD'ye bağışladı. Kalan paranın bir kısmı ile Kepez Beldesi'nde adının verildiği çocuk parkı yaptırdı. Yelboğa tüm mal varlığını da ölümünden sonra derneğe bağışlayacağını açıkladı.

ÇYDD Yelboğa adına 6 kız öğrenciye burs vermeye başladı.

Yelboğa'nın şimdiki en büyük mutluluğu, kendisini ziyaret eden kız öğrenciler ile çocuklar için el emeği ürünleri yaptığı huzurevindeki el işi atölyesi.

ulusalkanal.com.tr

çağdaş yaşamı destekleme derneği