Konyaaltı Sahili'nde sosyal mesafe düzenlemesi yapıldı

Turizmin başkentinin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde sosyal mesafe düzenlemesi yapıldı. Pilot çalışma başlatıldı. Şezlonglardan yürüyüş yollarına, soyunma kabinlerinden tuvaletlere kadar sahile, sosyal mesafe ve salgın kuralları getiriliyor. Kontrollü yeni sosyal hayatta plajlarda bizleri neler bekliyor? Yanıtı haberimizde...

Konyaaltı Sahili'nde sosyal mesafe düzenlemesi yapıldı

Artık bu görüntüler tarih oluyor. Rast gele havlu serip güneşlenme, yan yana denize girme dönemi bitiyor. Tatile de sahile de sosyal mesafe ve salgın kuralları geliyor.

Kontrollü yeni sosyal hayatta sağlık ön plana çıkıyor. Sosyal mesafe kuralı büyük önem taşıyor. Sosyal alanlarda yeni düzenlemeler buna göre yapılıyor. Turizmin başkentinin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde pilot bir uygulama başlatıldı.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kapalı olan sahil, 'kontrollü yeni sosyal hayat’ kapsamında yaz sezonuna hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesince bir çok yeni uygulama hayata geçiriliyor.

Halkın ücretsiz olarak faydalandığı kısımda 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Her bir bölmeler arasında da bir buçuk- iki metrelik mesafe bırakıldı. Vatandaşlar kendi şemsiye ve havluları ile bu alanlardan faydalanabilecek.

Market gibi ortak kullanım alanlarında maske takmak zorunlu olacak. Plaja giriş ve çıkışlar ayrı yerlerden yapılacak. Girişte maskesi olmayan vatandaşların maske ve eldiven ihtiyacı da karşılanacak.

Plajda ücretli şezlong kullanmak isteyen vatandaşlara da 3’lü, 2’li veya tekli seçenekler sunulacak.Her şezlong kullanımından sonra dezenfekte edilecek. Bunun yapılıp yapılmadığına dair de uyarı işareti konulacak.

Tuvaletlerde havalandırma üniteleri arttırılıyor. Temassız hijyen sistemi kuruluyor. Çoklu yerine tekli duş üniteleri monte ediliyor. Soyunma kabinleri için de mesafe belirleyici işaretler konuluyor.

Plajda ayrıca sigara içilmesine kısıtlama getirildi. Bunun için özel alanlar belirlendi. Sahilin yeşil alanlarında da çemberli sosyal mesafe uygulaması başlatıldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

ulusal.com.tr

turizm konyaaltı sahili