HDP'lilerin terörden hazırlanan dosyaları raftan indirilebilir

HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için "terör" kriteri uygulanacak. Hükümetin bu formülle, HDP'lilerin dosyalarını raftan indirmesi ve Genel Kurul'a götürülmesi gündemde. Zira, HDP'liler hakkında hazırlanan fezlekelerin çoğu da terör suçları kapsamında.

HDP'lilerin terörden hazırlanan dosyaları raftan indirilebilir

HDP'lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AKP'nin formülü 'terör' kriterini uygulamak. Dokunulmazlık dosyaları içinden terör ve terörle bağlantılı suçlara ilişkin olanların ayrılarak Genel Kurul'a indirilmesi gündemde.

Al Jazeera'nin haberine göre, Meclis'e ulaşan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin tezkerelerin sayısı 452'ye ulaştı. Bunların arasında büyük bölümünü geçen dönemden kalan dosyalar oluşturuyor. En fazla dosya da HDP milletvekillerine ait.

AKP milletvekilleri özellikle HDP'li Tuğba Hezer olmak üzere, Faysal Sarıyıldız ve Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlık zırhından arındırılması gerektiği görüşünde. Dosya sayısının çokluğu nedeniyle, bu dosyalardan özellikle terör ve terörle bağlantılı suçların gündeme alınarak sonuçlandırılması öne çıkıyor.

Kulislerde, "teröre çağrı, terörü yöntem olarak önerme, seçme, kullanma gibi durumlar" tanımı doğrultusunda dokunulmazlıkların kaldırılabileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

hdp halkların demokratik partisi