Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 askeri şehit eden 9 terörist yakalandı

Jandarma ve MİT Suriye’nin Raco beldesinde ortak operasyona imza attı. Zeytin Dalı Harekatı’nda iki askerin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen ve bir askerin naaşını kaçıran 9 PKK/PYD’li yakalanarak Hatay’a getirildi.

Hatay Valisi Erdal Ata, 3 Eylül’de Jandarma ve MİT’in Suriye’nin Afrin kentinde düzenlediği operasyon ile ilgili basın açıklaması yaptı. Vali Ata, 9 PYD’linin Türkiye getirildiğini açıkladı. 9 teröristin Zeytin Dalı Harekâtı’nın dördüncü gününde Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit olması ve Usta'nın naaşının kaçırılması olayına karıştığı belirtildi.

MİT ve Jandarma istihbaratı önce YPG’nin Afrin’deki “istihbarat toplama görevlisi” M.C.’yi yakalandı. Suriye Uyruklu M.C.’nin verdiği bilgi doğrultusunda istihbarat ve terör unsurları Raco beldesine operasyon düzenledi. 9 terörist kıskıvrak yakalanarak Türkiye’ye getirildi. PKK/PYD’lilerin 23 Ocak günü Ömeruşağı Köyü’nde 2 askerimizin şehit olması ve bir askerimizin naaşının kaçırılması olayına katıldığı belirtiliyor.

Suriye’de yakalanan ve Hatay’a getirilen teröristler İl Jandarma komutanlığında sorgulanıyor. Sorguların tamamlanmasının ardından teröristler savcılığa teslim edilecek.

MİT ve Jandarma istihbaratının açıklanmayan operasyonlarının olduğunu vurgulayan Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik'in yakalanmasının ardından operasyonlarında devam edeceği mesajı verdi. Ata, "Muhtemelen olaya karışan başka isimlerin olduğunu da biliyoruz. İnşallah onlarında gereğini yapacağız” dedi.