AKP Hatay Meclis Üyesi kaçak su kullandı!

Hatay'da partiler arasındaki su krizi günden güne büyürken, HATSU Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bir açıklama gündemde bomba etkisi yarattı.

AKP Hatay Meclis Üyesi kaçak su kullandı!

Sarıseki Eski Belediye Başkanı'nın kaçak su kullanırken yakalandığını yazılı bir şekilde açıklayan HATSU, her ne kadar açıklamasında isme yer vermese de, gerçek, sosyal medya üzerinden hemen yayılmaya başladı.

Sarıseki Eski Belediye Başkanı ve İskenderun ile Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AKP Bülent Özer'in evinde kaçak su kullandığına dair tutanaklar basına sızdı. Sosyal medya kullanıcıları Özer'in kaçak su kullanmasına " bizim hakkımızı bunlar mı savunacak" diye tepki gösterirken, AKP cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi.

HATSU açıklamasında, Bülent Özer'e 5300 TL'ye yakın bir ceza kestiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden paylaşılan tutanaklar ve ödeme makbuzları ise olayı doğruladı.

Su zamlarına en çok tepkiyi göstermeye çalışan Bülent Özer'in kaçak su kullandığı ortaya çıktıktan sonra sosyal medya hesabından herhangi bir açıklamaya veya paylaşım yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Kamuoyu şimdi Özer'in saygın siyasetçiler gibi istifa edip etmeyeceği

Bülent Özer ile görüşmemizde bu haberin doğru olduğunu ama bir hatadan kaynaklandığını şu şekilde izah etti.

“Ceza kesilen evin tapusu eşimin adınadır. Biz büyükşehir seçimlerinden hemen sonra abone olmak için müracaat ettik. Ama o zaman Büyükşehir Su için birimler kurulmadığından ötürü abone olamadık. Daha sonra Bir ceza yazılan evimizden yani Sarıseki mahallesinden İskenderun’a taşındık. Taşındıktan sonra eşim abonelik meselesini unutmuş ve kullanılan su parasını ödemeyi de unutmuş, bende unuttum. Zaten bir yıldır evde oturmuyoruz. Ondan ötürüde en yüksek ceza kesilmiş. Durum bundan ötürüdür. Ben yoksa kaçak su niye kullanayım.” Dedi.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr