Talat Paşa Komitesi 100. yıl çalışmalarına hız verdi

Türkiye, Ermeni Soykırımı yalanına karşı yeniden atağa kalkıyor. Talat Paşa Komitesi Danışma Meclisi, soykırımın yalanının 100. Yılı propagandasına karşı 2015 eylem planını şekillendirdi. İlk sırada AİHM davası ve Yunanistan eylemi var.

Talat Paşa Komitesi Danışma Meclisi’ni topladı. Ermeni soykırım yalanının 100. Yıl propagandasına karşı Türkiye’yi hazırlamak üzere yol haritasını belirledi.

Azerbaycanlı sanatçı Hatıra Ahmeti Cafer’in piyano sunumuyla başlayan toplantıya bu konuda çalışmalar yürüten isimler katıldı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski Çalışma ve Sosoyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Eski Devlet Bakanı Enis Öksüz, Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kürsat Karacabey, Prof. Dr. Mahir Aydın, Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Akademisyen Mehmet Perinçek’in aralarında bulunduğu isimler toplantıda yer aldı.

Açış konuşmasını Talat Paşa Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin yaptı. Pekin, “Soykırımı yalanı” savunan cephenin 100. Yıl propagandasına karşı etkili bir kampanyaya hazırlandıklarını söyledi.

Toplantıda söz alan katılımcılar, önce yürütme kuruluna isimler önerdi. Daha sonra 2015 yılında Türkiye adına bir eylem planının oluşturması kararlaştırıldı.

Komitenin kamuoyu oluşturacağı ilk çalışma 28 Ocak 2015’te görülecek AİHM’deki Perinçek davasına ilişkin olacak. Türkiye ve Avrupa’da hızla bir dizi eylem ve etkinliklere başlanacak.

Bu kapsamdaki ilk çalışmasını Yunanistan’a bir heyet göndererek yapa komite, Ocak ayında komşuya gitmeyi kararlaştırdı. Yunanistan’a dostça “yanlıştan dönün” diyecek olan komite, orada bir de bildiri yayımlayacak.

Öte yenden Talat Paşa Komitesinin yurt içi yurt dışı örgütlenmesi de genişleyecek. Eylem sürecinde komitenin temsilcilikleri açılacak.

ulusalkanal.com.tr