Operasyonun savcısı bakın kimle görüşmüş

MİT'ın Adana'da yakalanan mühimmat yüklü TIR'ları hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak gazetesi, operasyonun savcısı Aziz Takçı'nın operasyon öncesi Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay'ın evinde 1 saat operasyonu görüştüğünü iddia etti. Takçı'nın görüşmeden sonra nöbetçi olmamasına rağmen savcılığa geldiği ve arama talimatı yazdırdığı da iddia edildi.

Operasyonun savcısı bakın kimle görüşmüş

Adana'da yakalanan mühimmat yüklü MİTTIR'ları ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Yeni Şafak gazetesi, operasyonu yürüten savcı Aziz Takçı'nın , operasyonu koordine eden Adana İl JAndarma Komutanı Albay Özkan Çokay'ın evinde operasyon öncesi görüştüğünü iddia etti.

Müfettiş raporlarına girdiği söylenen 1 saatlik görüşmede TIR'ların durdurulması operasyonunun konuşulduğu öne sürüldü.

Görüşmeden sonra savcı Aziz Takçı'nın nöbetçi olmadığı halde Savcılığa geldiği ve arama talimatı yazdırdığı da gelen iddialar arasında.Takçı'nın o gün Adliye'de görevli Savcı'ya operasyon ile ilgili bilgi vermediği de belirtildi.

"Casusluk" dosyası kapsamında yürütülen bu soruşturmanın Fethullah Gülen örgütü hakkında açılacak ilk dava olması bekleniyor. Öte yandan soruşturmayı yürüten savcıların, Gülen örgütü tarafından baskı altına alındığı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

MİT operasyon adana Tır mühimmat aziz takçı