Ankara ziyaretine zaman bulamayan Putin, Kahire'ye mi gidiyor?

Ankara ziyaretine zaman bulamayan Putin, Kahire'ye mi gidiyor?

Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretini erteleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kahire’yi ziyarete hazırlanıyor.

Aydınlık Gazetesi’nde Deniz Kahraman imzasıyla yayınlanan haberde, Kasım ayında Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında kurulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi(UDİK) toplantısına katılım amacıyla Türkiye’ye gelmesi beklenen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretinin Rus ve Türk taraflarının yoğun programı gerekçe gösterilerek ertelendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Habere göre, Putin’in ziyareti ertelemesinin asıl gerekçesi, Türkiye’nin Suriye politikalarında Esad karşıtlığına devam etmesi ve IŞİD’e verdiği destek.

Mısır basınına yansıyan haberler, Kahraman’ın haberini destekler nitelikte.

Yoğun programını bahane ederek Türkiye ziyaretini erteleyen Devlet Başkanı Putin, Kahire’yi ziyarete hazırlanıyor.

Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin çevresi ile yakın ilişkileri olduğu bilinen, haftalık Al-Osbou Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bakri, Putin’in yakın zamanda Kahire’yi ziyarete hazırlandığı bilgisini Mısır basını ile paylaştı.

Sisi’nin geçtiğimiz haftalarda, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkanı Obama ile gerçekleştirdiği görüşmeyi Al-Ahram gazetesine değerlendiren Bakri, “Kahire yönetiminin askeri anlamda, ABD’ye olan bağımlılığını azaltma çabası içinde” olduğunu ifade etti.

Bakri, Putin’in yakın zamanda Kahire’yi ziyaret edeceğini ve “Sina Yarımadası’nda, İslamcı gruplarla mücadelede Mısır ordusuna katkı sağlayacak Rus yapımı MİG-35 jetlerinin tesliminin de gerçekleşeceğini” belirtti.

İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka adlı internet sitesi de, Putin’in Kahire ziyaretinin kısa bir süre içinde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

Sinan Güzaltan/Kahire

ulusalkanal.com.tr