CHP'den Abdullah Gül açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün ortak Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu. "İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz" diyen Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'den neden korkuyorlar sorusunu yineledi. Kılıçdaroğlu Gül'e yine açık kapı bıraktı ama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Gül'ün CHP adayı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

CHP'den Abdullah Gül açıklaması

CHP Grup başkanvekili Özel'in "Gül'ün CHP'nin adayı olması mümkün değil" çıkışını yaptığı gün, genel Başkan Kılılçdaroğlu özel bir yayında kameralar karşısına geçti. Seçimler 2023'te dedi, şimdi aday tartışmanın zamanı olmadığını söyledi. Sonra da Gül'ün adaylığından neden korkuyorlar sorusunu yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 seçimlerinden sonra bir kez daha gündeme getirdiği Gül'ün ortak Cumhurbaşkanlığı adaylığı Millet İttifakın gündeminde.

Bir süre önce konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tıpkı 2018'de olduğu gibi yine kendi adaylığını hatırlatmış, "zamanı geldiğinde konuşuruz" demişti. Akşener'in bu sözleri de Gül'e nezaketen karşı çıkmadı olarak yorumlandı.

Akşener'in ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den bir açıklama geldi. Abdullah Gül'ün CHP'nin adayı olmasının mümkün olmadığını söyleyen Özel, CHP adayını Meclis Grubu'nun belirleyeceğini kaydetti.

Özel'in bu açıklamasının gündeme gelmesinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu özel bir televizyon kanalı yayınına katıldı. CHP Liderine Gül'ün adaylığı soruldu. Aday tartışmak doğru değil diyen Kılıçdaroğlu, daha önce de söylediği "Gül'ün adaylığından neden korkuyorlar" sorusunu yineledi.

İlkelerin önemli olduğunu belirten Kemal Kılıçaroğlu, "İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz" dedi.

ulusal.com.tr

chp abdullah gül kemal kılıçdaroğlu Özgür Özel