PYD Eşbaşkanı Müslim'den çaprıcı açıklama

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyat'ın PYD denetimine girmesinin ardından dikkatler burada da kantonların kurulup kurulmayacağında... Hürriyet gazetesine konuşan PYD eşbaşkanı Salih Müslim PYD’nin dış hatlarda asayiş birimlerinin ise içerde güvenliği sağlayacağını belirtti. Müslim AKP’nin desteklediği ÖSO"yla birlikte sınır kapılarını kontrol edeceklerini belirtti.

PYD Eşbaşkanı Müslim'den çaprıcı açıklama

PKK’nın Suriye kolu PYD Amerikan bombardımanı sayesinde IŞİD’ın terkettiği Telabyad’ta kontrolü ele aldı. Şimdi gözler PYD’nin ele geçirdiği bölgelerde kanton denilen özerk bölgeler için hangi hamleyi yapacağında? Hürriyet gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim PYD’nin bölgedeki planlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Müslim PYD’nin silahlı gücü YPG’nin şehir güvenliğinin sağlanmasının ardından dış hatlara çekileceğini belirtti. Bu görevi merkezlerde asayiş birimlerine bırakacaklarının altını çizdi. Ardından da sınırların nasıl kontrol edileceğine dair hazırladıkları planın ayrıntılarını verdi.

Müslim’in aktardığı plana göre önce şehir merkezi ve köylerdeki mayınların temizlenmesine başlanacak ve buralarda savunma hatları oluşturulacak. Sivillerin dönüşünün ardından da yeni bir yönetim oluşturulacak.

Müslim AKP’nin bu zamana kadar desteklediği ÖSO'yla da tam bir işbirliği içinde olduklarını vurguladı. “Daha önce de teklif ettiğimiz gibi Özgür Suriye Ordusu ile birlikte sınır kapısının kontrolünü sağlayabiliriz. Türkiye’nin bu konuda rahat olmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

PYD lideri Rakka’ya operasyon düzenleyebileceklerinin sinyalini de verdi.

ulusalkanal.com.tr