"Göç Filmleri Festivali" sona erdi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Uluslararası Göç Filmleri Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu. "En İyi Uzun Metraj Film" ödülünü, "Sama İçin"adlı yapım kazandı.

"Göç Filmleri Festivali" sona erdi

Bu yıl ilki gerçekleştirilen dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali olan Uluslararası Göç Filmleri Festivali sona erdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerçek zamanlı 3D sanal stüdyoda ‘artırılmış gerçeklikle’ düzenlenen yeni nesil kapanış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen festivalde "En İyi Uzun Metraj Film" ödülünü, "Sema İçin" adlı yapım kazandı. Filmin yönetmenliğinde Waad Al- Kateab ve Edward Watts'ın imzası var.

Festivalde "Oğlum Gibi" adlı film İlham Verici Senaryo ödülünü, "Kıyının Çocukları" adlı yapım UNICEF Uluslararası Kısa Film Ödülü'nü, "Orada" adlı yapım ise "Aynı Gemi En İyi Film" ödülünü kazandı.

Festivalde "En İyi Uzun Metraj Film" 15 bin avro, "En İyi Kısa Metraj Film" ve "İlham Verici Senaryo" ödülünü alan yapımlar ise 5 bin avro para ödülünün sahibi oldu. "Aynı Gemi" adıyla düzenlenen kısa metraj film yarışmasının ödülü ise bin avro.

Kapanış töreni için Göbeklitepe ile İngiltere'deki Stonehenge Anıtı görsellerinin dijital olarak harmanlanmasıyla sanal bir sahne oluşturuldu. Konuşmaların ardından usta piyanist Musa Göçmen ve Portekizli sanatçı Ruben Moniro Yemen Türküsü'nü seslendirdi.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı