ABD'nin Irak'taki askeri geleceği

Irak yönetimi, ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi için Washington yönetimi ile müzakerelere başlayacak. Müzakere öncesi ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Kenneth F. McKenzie beklentisini açıkladı. McKenzie, “Irak hükümetinin ABD kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum” dedi.

ABD'nin Irak'taki askeri geleceği

Irak Meclisi’nin 5 Ocak'ta ABD güçlerinin Irak'tan çıkarılması kararı üzerine Bağdat ve Washington yönetimleri müzakereye başlıyor.

Ess

Bakanlar düzeyinde yürütülecek müzakere öncesi ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie açıklama yaptı. CENTCOM (sentkom) komutanı, “Irak hükümetinin ABD ve koalisyon kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum” dedi.

Orgeneral McKenzie , İran'ın ABD ile Irak arasındaki ilişkileri koparmaya çalıştığını söyledi, müzakerenin iki ülke arasındaki uzun dönemli ilişki açısından kritik olduğunu kaydetti.

Washington merkezli Orta Doğu Enstitüsünün düzenlediği çevrimiçi panelde konuşan CENTCOM Komutanı, ABD’nin Suriye’deki varlığına ilişkin de değerlendirmeler yaptı. “Suriye’de ne kadar kalacağımızı bilmiyorum” dedi Orgeneral McKenzie , “Elbette ki sonsuza kadar orada kalacak değiliz. Günün birinde oradan çıkacağız ve bu siyasi bir karar olacak” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, PKK’nın Suriye kolu YPG ile ittifaklarının devam edeceğini de yineledi.

ulusal.com.tr

abd ırak