Devrim Şehidi Kubilay İstanbul'da anıldı

Devrim Şehidi Kubilay 85'inci ölüm yıldönümünde İstanbul'da anıldı. ADD, Eğitim-İş ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Taksim İstiklal Caddesi'nde Kubilay için yürüdü.

Devrim Şehidi Kubilay İstanbul'da anıldı

85 yıl önce İzmir Menemen'de katledilen, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden asteğmen Kubilay için İstanbul'da yürüyüş düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin düzenlediği yürüş Taksim Tünel Meydan'ından başladı.

Yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde sona erdi.

İstiklal Marşı sonrasında basın açıklaması okundu.

Bir tören de Bursa'da, Devrim şehidi Kubilay'ın mezun olduğu lisede yapılmak istendi. Ancak, okul yönetimi okul bahçesinde tören düzenlenmesine izin vermedi.

Yurttaşlar Devrim Şehidi Kubilay okul kapısı önünde toplanarak andı.

Burada bir konuşama yapan ADD Genel Merkez Yöneticisi Lütfü Kırayoğlu, "Bu gün tanık olduğumuz gibi Derviş Mehmetler hala var. Hem de Kubilay’ın okulunun içinde. Kubilay’ın okulunun içinde Derviş Mehmetler varsa , dışarıda Kubilaylar da olacaktır" dedi.

Aydın'da ise TGB üyeleri "Aydınlanma Ayı" kapsamında konferans ve tiyatro etkinliği gerçekleştirdi.

Konferansta TGB Genel başkan yardımcısı Elif İlhamoğlu, Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu Deniz Hasbioğlu, cumhuriyet devriminin toplumun aydınlanmasındaki önemini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr